قالب بندی تیر و دال

ساخت وبلاگ

 

قالب بندی تیر و دال

به جهت برای اجرای قالب بندی انواع سقف ها مانند سقف های تیرچه بلوک و سقف های یکپارچه که شامل دال های یکطرفه و دال های دو طرفه می باشند، می توان با استفاده از قالب بندی تیرها  به راحتی به سازه مورد نظر دست پیداکرد. برای اجرای قالب بندی تیر و دال بتنی از قالب بتن مدولار و کنج های بیرونی و نبشی صفر استفاده می گردد. هر قالب بندی تیر ها معمولا از دو جزء تشکیل شده است، یک قطعه در کف که در اصطلاح به آن کف پوتر گفته می شود و قطعات جانبی که به قالب آویز مشهور است. برای اجرای هر قالب نیز علاوه برقالب کف پوتر و قالب آویز به کنج بیرونی یا نبشی پانچ شده جهت اتصال دو قالب فوق و همچنین جک های سقفی ، دستک تیر، اتصالات و… نیاز داریم.

نحوه استفاده از این قالب بندی به این صورت است که ابتدا قالب کف پوتر را روی شمع یا داربست قرار می دهند و سپس آویزها به روی کف پوتر متصل می گردند. از پشت بندهای خاص که به اصطلاح دستک تیر نامیده می شوند برای ایجاد پایداری داخلی و پایداری خارجی تیرها می شود. به عبارت دیگر از کنج های داخلی یا قالب های خاص فلزی بتن برای اتصال قالب های تیر و دال بتن به ستون و از دستک تیر برای مهار فشار جانبی بتن استفاده می شود.  قالب فلزی بتن توسط پین و گوه یا کلمپس متصل می شود و جک های سقفی داربست های باربر برای مهار فشار رو به پایین مورد استفاده قرار می گیرند.

برای ایجاد پایداری داخلی در قالب تیر، در تیر هایی که ارتفعشان بلندتر از 50 سانتیمتر باشد از میان بولت استفاده می شود. قالب های تیر می توانند به صورت قطعات جداگانه کفپوتر  و آویز حمل شوند و یا قبل از نصب به صورت جعبه ای مونتاژ شوند که این امر به تجهیزات بالابر موجود و برنامه ترتیب جداسازی قالب بستگی دارد.

 

همچنین اگر قالب کف پوتر تیر به صورت هم مرز با قالب ستون ( یا شاهتیر ) ساخته شود طول آن برابر دهانه آزاد تیر خواهد بود اما اگر قالب کف پوتر با ضخامت قالب ستون همپوشانی داشته باشد و بتواند بر آن ها تکیه کند باید ضخامت قالب های ستون در دو طرف تیر را به دهانه آزاد آن اضافه کرد، به همین دلیل طول دقیق و عملی قطعات کف پوتر و آویز قالب تیرها به روش قالب بندی بستگی دارد. در کل برای سرشکن کردن خطای مونتاژ و سهولت باز کردن قالب ها پس از بتن ریزی،  استفاده از فیلرهای مدولار در قسمت آویز و کف پوتر الزامی است.

معمولا قالب بندی تیرهای بتنی شبیه به هم هستند اما به دلیل اینکه دال انواع مختلفی مانند تیرچه ، یک طرفه ، دو طرفه ، دال رافل ، پس تنیده ، پیش ساخته و … دارد، قالب بندی آن نیز متفاوت خواهد بود و عواملی مانند نحوه اتصال قالب به تیر ها، شکل سرستون و همزمانی اجرای آن با دال بتنی در طرح قالب بندی تاثیر می گذارد .

از قالب و کنج مدولار در قالب‌بندی تیرها استفاده شده و احتمالا در محل اتصال به ستون یا در تیرهای دارای ماهیچه به قالب خاص نیاز باشد. معمولاً در قالب‌بندی تیرهای ساختمانی به علت فقدان اهمیت پخ‌های بتن و امن بودن محل آویزها از آسیب‌های سطحی به جای کنج از نبشی‌های پانچ شده و یا قالب‌هایی با تعبیه پانچ افقی در صفحه اصلی استفاده می کنند.

قالب بندی همه نوع سقف‌ مانند سقف‌های تیرچه و بلوک و سقف‌های یکپارچه اعم از دال‌های یک‌طرفه و دوطرفه توسط سیستم مدولار بسیار ساده است. در قالب بندی سقف‌های تیرچه و بلوک‌ نیاز به قالب بندی تیرها وجود دارد. قالب بندی سقف‌های یکپارچه توسط ترکیب قالب‌های تیر و قالب‌های کف دال به تیر توسط کنج داخلی ۱۰×۱۰ انجام می‌شود این سیستم سازگار با هر کفراژبندی است. معمولاً در کفراژبندی از جک‌ های سقفی یا داربست‌های مدولار استفاده می‌شود.

 

 

مقالات:

 

انواع قالب فلزی بتن

داربست های مدولار 

 

قالب های فلزی بتن و داربست های مدولار...
ما را در سایت قالب های فلزی بتن و داربست های مدولار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد miladmina244 بازدید : 154 تاريخ : شنبه 21 بهمن 1396 ساعت: 13:18