در مقاله ای که پیش رو دارید خواهیم گفت که گروت چیست و چه کاربردی دارد ؟

ساخت وبلاگ


در مقاله ای که پیش رو دارید خواهیم گفت که گروت چیست و چه کاربردی دارد ؟



یکی از افزودنی های کاربردی بتن، گروت است که از آب ، سیمان ، ماسه و افزودنی های متداول دیگر تشکیل می شود و از نظر ظاهری به شکل پودر می باشند که پس از اختلاط با آب، به صورت ملات سیال در می‌آیند و تنوع در انواع گروت وجود دارد. معمولا از گروت ها براي جاهايي که به مقاومت بالا و ترميم کردن ترک ها با عمق زياد احتياج است، استفاده می شود. مهمترین مزیت گروت ها این است که با خاصیت منبسط شوندگی غیر انقباضی که دارند برای پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ ، لایه لایه شدن و یا خرد شدن مناسب هستند و مکانی که در آن گروت ریخته می شود و قابل دسترسي نيست را کامل پر می کند ، به همین دلیل کاربرد گروت مشابه ملات می باشد و همچنین برای زير سازي تجهيزات سنگين مورد استفاده قرار می گیرند. موارد کاربرد آن در  زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها است.

گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد را دارند و می توانند این نیرو ها را به بخش زیرکار انتقال دهند. به طور مثال هنگام نصب انواع ماشین آلات، نیروهای وارد شده  از آن ها به وسیله گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می شود. ملات ها و گروت ها موجب ایجاد مقاومت های مطلوب و مطمئن می شوند و همچنین باعث می شوند  اتصال پایداری بین ملات یا گروت و سازها قرار گیرد.

گروت سيماني دارای انبساط کنترل شده است و هرگز منقبض نمی شود. زمان اجرای گروت آماده حداکثر 30 دقیقه است زیرا اگر زمان بیش از این باشد سبب کاهش انبساط آن می شود. يکي از دلايلي که موجب مقاومت بالای گروت مي شود نسبت پايين اب به سيمان ميباشد . سخت شدن در مدت زمان کوتاه ورسيدن به مقاومت نهايي مطلوب يکي از خواص ديگر گروت است. دانه بندي گروت مي بايست طبق استاندارد باشد چون دانه بندي درشت باعث دوفازي شدن گروت و دانه بندي ريز موجب افت مقاومت گروت مي گردد.

گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود و نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم شود. اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، باعث می شود دانه بندی مناسب در گروت بدست نیاید و کارایی لازم را نخواهد داشت و بدست آوردن گروت بهینه در چنین شرایطی از نظر تکنیکی غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست. به همین دلیل است که از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده با شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. همچنین خصوصیات عملکرد این مواد به طور کامل مشخص است و اگر طبق راهنمای سازنده استفاده شوند، نتایج مثبت و رضایت بخشی را خواهید داشت.
روش های گروت ریزی

به طور کلی دو روش ملات ریزی یا گروت ریزی داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد.
روش اول: گروت‌ریزی با گروت یا ملات خشک

در این روش اگر از گروت یا ملات سیال نوع بافر استفاده شود به دلیل روان بودن ملات هنگام گروت ریزی جایگذاری به طور خودبه‌خود انجام می‌شود. گروت بافر پر مصرف ترین نوع گروت است اما اگر از ملات خشک استفاده شود از نیروی تراکمی برای جای‌گذاری استفاده می‌شود. که استفاده از ملات خشک کاملا رضایت بخش است و در عمل در کار های ساختمانی استفاده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه مناسب نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل بیشتری به استفاده از گروت سیال وجود دارد.
روش دوم: گروت ریزی با گروت سیال

این روش در محل‌هایی که حفره‌ها تقریباً مسدود و غیر قابل دسترسی‌ هستند استفاده می‌شود. ولی بیرون از آن، گروت کاری به راحتی امکان پذیر است.

 

{تصویر دو}

 
انواع گروت

گروت ها در انواع گوناگونی عرضه می شوند که در زیر به آن ها اشاره شده است:

·         گروت پایه سیمانی الیافدار

    گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری
    گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی
    گروت آماده منبسط شونده

 

{تصویر سه}

 
 

مقالات:

 

انواع قالب فلزی بتن

داربست های مدولار 

قالب های فلزی بتن و داربست های مدولار...
ما را در سایت قالب های فلزی بتن و داربست های مدولار دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد miladmina244 بازدید : 128 تاريخ : سه شنبه 2 مرداد 1397 ساعت: 11:36